IRISH PUB DUBLIN - Szczecin


Menu Kuchnia
Obejrzyj menu

lub
pobierz w formacie PDF

Menu Bar
Obejrzyj menu

lub
pobierz w formacie PDF

BURGERY

1. Irlandzki burger wołowy 18 zł
Bułka z sezamem, stek wołowy, sałata lodowa,
pomidor, cebula czerwona, ogórek konserwowy,
cebula prażona, ser żółty, majonez, sos firmowy

2. Burger Świętego Patryka 16 zł
Bułka z sezamem, polędwiczki z kurczaka,
sałata lodowa, pomidor, cebula czerwona,
ogórek świeży, cebula prażona, ser żółty, sos majonezowy
 

FRYTKI

1. Frytki steakhouse kubełek 10 zł
Mała porcja frytek podana z salsą

2. Frytki steakhouse taca 20 zł
Duża porcja frytek podana z trzema dipami:
salsa, czosnkowy, ketchup/majonez


CIABATTY

1. Ciabatta z szynką Serrano 17 zł
Ser cheddar, szynka serrano, pomidor, ogórek konserwowy,
sałata, majonez

2. Ciabatta z grillowanym kurczakiem 16 zł
Pierś z kurczaka (150g), pomidor, prażona cebulka,
pikle, sałata, dip curry
 

TORTILLE

1. Fajitas z kurczakiem 17 zł
Tortilla pszenna z grillowanym kurczakiem,
sałatą lodową, pomidorem, ogórkiem, papryką,
sosem czosnkowym, zapiekana serem żółtym

2. Burito z chili con carne 17 zł
Tortilla pszenna z mielonym mięsem wieprzowym,
czerwoną fasolą, papryką, pomidorem, cebulą,
czosnkiem, świeżym chili, zapiekana serem żółtym
 

PRZEKĄSKI

1. Bruschetty na ciepło 12 zł
Bruschetta z fetą, pomidorami, świeżym czosnkiem
i cebulą (4szt)

2. Pieczywo czosnkowe (5szt) 8 zł

3. Pieczywo czosnkowe z serem (5szt) 12 zł
 

PRZYSTAWKI NA CIEPŁO

1. Ser camembert w panierce 17 zł
Ser camembert podawany z konfiturą żurawinową
i pieczywem czosnkowym

2. Panierowane krążki cebuli 14 zł
i paluszki serowe
Krążki cebuli, paluszki serowe, sos meksykański

3. Krewetki tygrysie 28 zł
Scampi (8szt) na maśle czosnkowym z patelni

4. Kalmary panierowane 24 zł
Smażone kalmary w cieście z sosem koktajlowym

5. Małże nowozelandzkie w muszlach 30 zł
Małże skropione oliwą sezamową zapiekane parmezanem

6. Skrzydełka z sosem diabelskim 17 zł
Pieczone skrzydełka, pieczywo czosnkowe, sos tajski

7. Patera mięs z grilla 39 zł
Trzy gatunki mięs z grilla: karkówka, schab, kurczak
podane z sosami


PRZYSTAWKI NA ZIMNO

1. Deska serów 25 zł
Cztery gatunki serów: camembert, valbon, lazur,
twardy ser żółty, podawane z winogronami

2. Befsztyk tatarski 25 zł
Polędwica wołowa podawana z cebulą, kaparami, ogórkiem
konserwowym, pieczrkami i pieczywem czosnkowym
 

ZUPY

1. Gulaszowa w kociołku 16 zł

2. Żur staropolski w kociołku 14 zł

3. Krem z brokuł 10 zł

4. Zupa cebulowa z grzankami 12 zł
 

PIEROGI

1. Pierogi z mięsem 18 zł
Pierogi z mięsem (7szt) podawane ze smażoną cebulką

2. Pierogi ruskie 15 zł
Pierogi ruskie (7szt) podawane ze smażoną cebulką

Do każdego dania głównego podajemy
sałatkę z dressingiem oraz do wyboru:
Cząstki ziemniaka (skinny), zapiekanki
ziemniaczane (roosti), ziemniaczki zasmażane
z ziołami lub ziemniaki z wody

 

DANIA GŁÓWNE

DRÓB

1. Kurczak zawijany z serem 26 zł
i pieczarkami
Pierś z kurczaka (200g) w panierce nadziewana serem
i pieczarkami, z dodatkami

2. Kurczak na ostro 28 zł
Kawałki kurczaka (300g) z warzywami podawane
w ostrym sosie pomidorowym, z dodatkami

3. Filet z grilla w sosie serowym 27 zł
z brokułami
Grillowana pierś z kurczaka (200g), podawana z sosem
na bzie sera Lazur,podawana ze smażonymi brokułami (100g)
z czosnkiem, z dodatami
 

WIEPRZOWINA

1. Polędwica w sosie z zielonego pieprzu 29zł

Polędwica (200g) natarta ziołami, pieczona na grillu,
podana z sosem z zielonego pieprzu (150g), z dodatkami

2. Warkocz z polędwicy 32 zł
na sosie kurkowym

Pieczona polędwica (200g), podana na sosie
kurkowym (150g), z dodatkami

3. Karkówka z grilla 27 zł
Grillowana karkówka (200g), podawana
z masłem czosnkowym, z dodatkami

4. Golonka zasmażona kapustą 29 zł
Zapiekana porcja golonki bez kości (250g),
z zasmażoną kapustą, musztardą lub chrzanem, z dodatkami
 

WOŁOWINA

1. Gulasz Guinnessa 40 zł

Gulasz z polędwicy (200g), podany z kopytkami (200g),
zapieczony żółtym serem, z dodatkami

2. Stek Kilkenny 55 zł
Grillowany stek z polędwicy (200g), natarty solą,
pieprzem i ziołami, podany z masłem czosnkowym, z dodatkami

3. Polędwica z pieczarkami i boczkiem 70 zł
na sosie grzybwym

Polędwica nadziewana pieczarkami i boczkiem (200g/100g),
podana na sosie grzybowym (100g), z dodatkami
 

RYBY

1. Stek z Łososia na szpinaku 34 zł
z masłem czosnkowym

Grillowany stek z łososia podany na szpinaku
z masłem czosnkowym, z dodatkami
 

SAŁATKI

1. Sałatka z kurczakiem i schabem 25 zł

Sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, oliwki,
kukurydza, ser żółty, schab i kurczak z grilla,
sos czosnkowy, pieczywo czosnkowe

2. Sałatka amerykańska 25 zł
Sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka,
kukurydza, ananas, oliwki,kurczak z grilla,
słodki sos chili, pieczywo czosnkowe

3. Sałatka prosciutto melone 25 zł
Sałatka z szynką prosciutto, rucollą, melonem,
pomidorkami koktajlowymi, prażonymi orzechami
nerkowca, podawana z dipem musztardowo-winnym

4. Sałatka grecka 22 zł
Sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, cebula
czerwona, oliwki, ser feta, sos vinegre, pieczywo czosnkowe

5. Sałatka frutti di mare 29 zł
Sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, cebula
czerwona, kapary, owoce morza, krewetki tygrysie,
małże nowozelandzkie,sos czosnkowy, pieczywo czosnkowe


MAKARONY

1. Penne brocoli 19 zł

Makaron penne z kawałkami kurczaka,
ananasem i brokułami w sosie śmietanowym

2. Tagiatelle z kurczakiem 21 zł
Makaron tagiatelle z kurczakiem i warzywami
w sosie pomidorowo-śmietanowym

3. Penne zapiekane z grzybkami 19 zł
Zapiekany makaron penne z grzybami
(kurki oraz podgrzybki) i serem, w sosie śmietanowym

4. Tagiatelle z krewetkami 29 zł
Makaron tagiatelle z krewetkami tygrysimi (5szt) na maśle
czosnkowym z kaparami, świeżą pietruszką i czosnkiem,
pomidorkami koktajlowymi, podawany z serem grana padano
 

DESERY

1. Lody guinnessa 12 zł

Lody bakaliowe, czekoladowe, waniliowe, podawane
z bitą śmietaną, polewą czekoladową i bakaliami

2. Szarlotka na ciepło 12 zł
Szarlotka podawana z gałką lodów waniliowych
i owcami

3. Gorące maliny z lodami 18 zł
waniliowymi

Lody waniliowe w gorących malinach, podawane
z bitą śmietaną i polewą czkoladową

Opinie naszych klientów


  • Bardzo fajny klimat, można poczuć się jak w prawdziwym pubie w Dublinie. Polecam to miejsce tez ze względu na świetną lokalizacje!

    Lukabrazi
  • Drewniana wytarta podłoga, lampy na ławostołach, ciemny rozległy bar i znakomita palarnia. Jeden z lepszych klimatów, polecam!

    Ania Pietruczuk
  • Plutselig fikk vi Dublin følelse når vi gikk ned i baren i kjelleren. Behagelig å sitte der å ta en kald øl og et glass vin. :-)

    Ronny M
  • Great pub! The place is full non stop! The prices are fine!

    Mark Turner